Sådan dyrker du den perfekte tomat

Sådan dyrker du den perfekte tomat.

Få køkkenhave planter får så meget opmærksomhed som tomater, og det med god grund. Friske, hjemmedyrkede tomater har en smag, der er langt bedre end tomater, der findes ved købmanden. Disse planter er ikke svære at dyrke, men lidt ekstra pleje vil hjælpe dig med at nå målet for den “perfekte” tomat, en der er fri for pletter og tung for sin størrelse. Perfekte tomater, afhængigt af din smagspræference, har normalt en balance mellem syrlige og søde smage.

1: Find nogle sunde og sygdomsresistente tomatplanter fra din havehandler, for at dyrke den perfekte frugt. Vælg planter, der er ca. 15 til 20 cma i højde, med kompakt vækst og lysegrønne blade. Undgå dem, der ser langbenede eller spinkle ud eller har gule eller plettede blade.

2: Spred noget kompost på jorden sammen med en vegetabilsk startgødning og følg pakkens anvisning. Klargør jorden med udgravninger på en dybde af 20 cm for at sikre tilstrækkelig dræning for stærk vækst.

3: Plant kun tomaterne udendørs hvis dagtemperaturer er over 23 grader, tomater er tropiske planter og tåler ikke kulde, hvilket hæmmer væksten. Dette kan forårsage misdannelse på modne tomater og måske endda dræbe planten. Hvis koldt vejr truer, plant tomaterne et sted med meget læ og sol, fx op ad en mur og/eller under tag af glas eller plast.

4: Fjern bladene fra de nederste 7 cm af tomatplanten. Plant den, så den sidder 7 cm dybere nede i jorden, end den gjorde i potten, for at skabe en stærk, dyb roddannelse. Dette understøtter senere frugtudvikling, hvilket forbedrer dine chancer for at dyrke den perfekte tomat.

5: Espalier din tomatplante for at holde dens blade tørre, hvilket beskytter planten mod sygdom. Frugten modner også bedre, fordi den har bedre adgang til sollys.

6: Klip de hjælpespirer af, der vokser mellem to hovedstængler. Disse hjælpe spirer leder energien væk fra frugt produktionen, hvilket reducerer den potentielle størrelse af din tomat.

7: Vand din tomatplante regelmæssigt, så jorden forbliver fugtig 2,5 cm under jordoverfladen. Tør jord bremser vækst og frugtproduktion, mens alt for våd jord kan fremme sygdom og forårsage revne tomater.

8: Når dine tomatplante begynder at blomster, vand det med en universalgødning følg pakkens anvisninger. Gød tomatplanten hver 4. til 6. uge. Regelmæssig gødning giver de næringsstoffer, din plante har brug for at producere perfekte tomater.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv