BIO allétræsmuld 600 liter

1.149 kr. inkl. moms

Spagnumfri allétræsmuld til plantning af træer

Spagnumfri allétræsmuld fra Jysk Muld Kongerslev er den perfekte produkt hvis du skal plante flerårige planter såsom træer og buske er det vigtigt med en jord der er rig på kulstof – ligesom ude i naturen. Jorden er beriget med svampedomineret kompostmuld, specialsand og træfibre i den rigtige sammensætning som gør dine planter, får de bedste jordforhold og dermed de bedste vækstbetingelser – På den måde er dine planter sikret en god start. Den næringsrige muld indeholder et enormt stort næringsdepot de næste mange år, men uden det svider rødderne – Holder også godt på vandet i tørre perioder, så dine træer er mindre udsat. Et rent og cirkulært produkt, til gavn for naturen.

Sådan bruger du det

Allétræsmuld kan bruges til at erstatte den gamle jord ved plantning af nye træer og buske, men kan også bruges som jordforbedring i stedet for gødning til frugttræer, træer, buske m.m. Ved ny plantning skal plantehullet udgraves og være dobbelt så stort som rodklumpen. Herefter påfyldes hullet med spagnumfri allétræsmuld, inden hullet er helt fyldt, placeres potten i hullet og der fyldes jord omkring. Fjern herefter potten og plant dit træ eller busk, tryk let omkring planten så den er helt stabil. Brug aldrig spagnum i havejorden når du planter træer og buske. Det påvirker jorden negativt og du skal hele tiden holde jorden våd ellers tørre jorden hurtigt ud. Det vil hurtigt omsættes, klaske sammen og efterlade jorden iltfattig.

Hvorfor vælge spagnumfri?

Moseområderne er en sjælden naturtype, der er hjemsted for fascinerende planter og andet dyreliv, hvoraf nogle kun kan findes i disse specifikke naturtyper. Moseområder dækker kun 3% af verdenslandareal, men disse ekstraordinære levesteder rummer 550 gigaton kulstof, hvilket næsten er dobbelt så meget kulstof som træ i alle verdensskove til sammen. Hvert år graves millioner af kubikmeter tørv op af jorden for at private og professionelle kan dyrke planter; disse destruktive handlinger er i strid med den danske regerings natur- og klimamål. Beskyttelse af moseområder er et afgørende skridt, vi skal tage for at sætte naturen i genopretning og stoppe den enorme emission af CO2 – Ikke nok med at ved ødelæggelse af mosen, frigives der drastisk enorme mængder CO2 hverdag, men tørven skal ofte også behandles, håndteres og transporteres over store afstande, det medvirker til endnu mere CO2 belastning, en ond cirkel du kan være med til at stoppe. #stopspagnum

Gå efter spagnumfri muld

Det er bedre for naturen og klimaet at anvende kompostbaseret produkter uanset om det er bigbags- eller sække. Husk at gå efter danske producenter og produktionen foregår i Danmark, så du sikret et produkt med minimal belastning på klima.

Om Jysk Muld Kongerslev

Jysk Muld Kongerslev er en familieejet virksomhed placeret i smukke omgivelser nær Lille Vildmose. Virksomheden blev opstartet på grundlaget af en mere klimarigtig fremtid inden for plantebranchen. Vi arbejder hverdag på at blive din førende leverandør af høj kvalitets kompost og økologiske gødninger i både flydende og fast form. Vores produkter er skabt på basis af rene danske næringsstoffer med afsæt i cirkulær økonomi, fri for kemiske tilsætningsstoffer og gift, derfor kan du som forbruger trygt og med god samvittighed bruge dem i din have. Du kan læse mere om Jysk Muld Kongerslev her 

spagnumfri jord
Vægt 1000 kg
Indkøbskurv