September

Såning af ny græsplæne eller reparation af den gamle

Dette er tiden på året til at så den nye græsplæne eller udlægge rullegræs. Det også et godt tidspunkt at reparere pletter og slidte områder.
Når du skal så græsset, så vælg en vindstille dag. Ellers kan det være svært at holde styr på de små frø i blæsevejret, jorden tørrer også hurtigere ud, når det blæser. Er jorden meget tør, skal du vande den grundigt igennem, inden din græssåning. Omryst posen forsigtigt inden åbning og udbringning.
Du kan så med håndkraft eller spreder. Følg anvisning på pakken for mængde pr. m2. Afslutningsvis rives arealet let igennem, så frøene er dækket af jorden.

Vigtigt inden såning

For at din græsplæne blive ensartet og fin at se på, er det vigtigt at dine græsfrø udbringes når spiringsbetingelserne er optimale, det tidspunkt du sår dem.
Hvornår er spiringsbetingelserne optimale? Når jorden er varm og luftfugtigheden er høj, har du de optimale betingelser for spiring af græsfrø. Det får du i slut august/september måned.
Hvis du ønsker at anlægge din græsplæne i det tidlige forår, er det vigtigt at vælge græsfrø som kan spirer
ved væsentlige lavere temperaturer en almindelige græsfrø.

Reparation af græs
Hvis det kun er en lille plet medtyndt græs, rives og udjævnes pletten, eventuel påfyldes topdress og spred herefter et tyndt lag græsfrø, vandes godt og hold det fugtigt. Frøet skal spire og vokse i løbet af få dage. Klip det ikke i mindst en måned.
Er det et større område, du skal i gang med så markere kanterne med en skarp spade, herefter beluftes jorden med grev eller maskine. Til sidst sås græsfrøene.
Iltning af græsplænen
Har du problemer med mos i græsset eller at den ofte står i vand, eller vokset græsset generelt dårlig?
Så er det en god idé at ilte græsplænen og skabe bedre dræn forhold. Det kan du gøre med en grev, ved at grave tænderne ned i jorden med 30 cm. intervaller eller, til en større græsplæne kan du leje professionel maskine.
Afslutningsvis kan du ridse din græsplæne med en stålrive, for at fjerne al synlig mos. Udseendet på græsplænen i efteråret vil være forringet, men kommer stærkt igen om foråret med fornyet vækst.
Æbler
Begynd med at plukke æbler over mindst en gang om ugen, tjek om nogen er modne ved at holde dem i håndfladen og forsigtigt løfte og dreje for at se, om stilken let kommer væk. Tving det ikke, da det altid plukkes meget nemt, når det er klar.
Hvis æbler skal opbevares med succes, placeres de omhyggeligt på et køligt, mørkt, relativt fugtigt sted. Så har du æbler der kan holde sig i flere måneder. Husk at de skal plukkes uden at få stød eller have pletter.
Er æblehøsten stor, så kan du overveje at juice resten, leje en æblepresse eller måske låne naboens, så er du sikret din egen hjemmelavet æblemost.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv