Oktober

Græsplænen

Nu er det efterår, og vi skal have gjort det sidste ved græsplænen, der kan stadig klippes et par gange. Afslutningsvis skal du kalke din græsplæne der giver den rette pH værdi samt kalcium til græsset, det giver en sund og flot plæne året efter.
Har du ujævnheder i græsplænen eller blot ønske at give den lidt ekstra, så kan du med fordel købe topdressing og udlægge på græsset.

Plantning af hæk og træer

Så længe du kan få en spade i jorden, kan du plante hele efteråret og foråret igennem. At plante er god motion og aktivitet for børnene. Det kan give fordele ved skabelse af rum i haven, afskærmning ud til vejen eller blot hvis du ønsker at gøre noget godt for naturen og klimaet ved at plante en masse træer samt buske. Det altid godt at udlægge 3 – 5 cm kvalitets kompost i foråret og husk at vande planterne rigeligt de første 2 – 3 år.

Jordforbedring

For at, dine planter skal klare sig endnu bedre næste år, er det vigtigt du jordforbedre jorden. Det kan du gøre med kvalitetskompost og organiske gødninger. Et lag på op til 5 cm burde være tilstrækkeligt og giver jorden en bedre struktur, biodiversitet samt humusindhold. Lagget ligges blot på jordoverfladen.
Det skal gøres i bede og under buske, træer m.m.

Grøngødning

Grøngødning er et fantastisk middel for både dig og naturen. Det dækker nøgne jordarealer med gavnlige planter såsom honningurt, tagetes, olieræddike eller kløver. Køb en blanding og spred ud på jorden med hånd eller spreder, følg anvisningen på pakken omkring mængden der skal bruges pr. m2.
Fordelen ved grøngødning, er at det opsamler overskydende gødning i jorden. Disse planter kan så kultiveres i jorden hvis ikke de er gået til i løbet af vinteren og fungere som gødning i foråret.

Beskyt dine havekrukker

Hvis du vil være sikker på dine krukker, er sikret, så skal de indpakkes i folie eller andet der kan beskytte mod frosten. Krukkerne løftes med klodser nogle centimeter over jordoverfladen, inden frosten kommer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv