November

Fodring af fugle

I vintertiden tager kulden til, og det kan glæde at se havens fugle spise løs af din kalorieholdig foderblanding på fuglebrættet. Faktisk så kan fuglene klare sig fint uden vores foderhuse, men ved at hjælpe dem igennem vinteren, har du dem tæt på huset som kan være hyggeligt.
Med kalorieholdigt menes frø, nødder og fedt. solsikkefrø og fedtkugler er et rigtig godt valg, helst hængende, så mejser kan lande på dem.

Opsamling af blade

Opsamling af nedfaldne blade, er rigtige gode til kompost. Vil du gerne sætte gang i omsætning for at sikre nok kompostmateriale til foråret, så hjælper det også meget at hakke dem op. Den nemmeste måde at gøre dette på er en kompostkværn eller plæneklipper. Hvis bladene er for våde, vil de tilstoppe plæneklipperen, så prøv at feje og rive dem ind i en linje, når de så er tørre, køres plæneklipperen hen over dem. Uanset hvad vil bladene stille og roligt blive til kompost i løbet af de næste seks måneder uden yderligere opmærksomhed. Du kan også bruge dem om foråret i en halvt nedbrudt tilstand, som en meget god barkflis omkring nye planter.

Beskyt dine frostfølsomme planter

Klimaforandringerne gør at vores vintermåneder er varmere og mere vådt. Temperaturen kan dog stadig faldet hurtigt natten over, og frostfølsomme planter såsom oliven og citrus i krukker kan få frostskader, derfor er det vigtigt du beskytter dem enten ved at ligge noget omkring dem ved udsigt til frost eller tage dem ind i drivhuset.
Dette vil være tilstrækkelig beskyttelse mod let frost, men i rigtig koldt vejr, når temperaturen falder til under minus 5, skal planterne være flyttet i drivhus beskyttet mod frostvejr.
Georgineknoldene skal op af jorden, den første dag frosten har været der. Toppen skal skæres ved jorden, herefter skal knoldene tørres så jorden kan rystes af. Herefter placeres de rene knolde mørkt og frostfri vinteren over.

Drivhuset

Der er stadig mulighed for at få lidt grønt på bordet, eksempelvis kan du dyrke kinakål og frosthårdføre salater eller spinat. Det også muligt at så nogle hurtigudviklende radiser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv