Juni

Drivhuset

Køkkenhaven bugner med friske og lækre, men husk du kan stadig nå at starte en køkkenhave fra bunden, selvom din nabos er helt tæt bevokset.

Tomatplanter, courgetter, squash, løbebønner og sukkermajs kan alle plantes udenfor, nu nætterne er ved at varme op, og auberginer, peberfrugt, meloner, agurker og flere tomater dyrkes i et drivhus.
Det er vigtigt at holde en række salat i gang denne måned ved at lave små såninger hver anden eller tredje uge for at sikre en konstant forsyning af salatblade.
Knib jævnligt sideskud ud på tomater. Det er bedst – og nemmest – at gøre dette først om morgenen, når planten er saftig, og de let kan knække af i fingrene.
Juni er også en måned, hvor ukrudt virkelig sætter gang i, så alle grøntsagsarealer har brug for regelmæssig lugning, og her er hakkejernet din bedste ven. Hemmeligheden ved effektiv lugning er altid at gøre det i tørt vejr og gerne om morgenen, så ukrudtet skærer rent fra jorden og derefter tørrer ud og dør i løbet af dagen.

 

Tynd dine æbler og pære ud

Hvis dine æble- eller pæretræer pludselig afsætter hundredvis af små frugter på jorden, vil du måske føle, at noget går grueligt galt, men det er altså helt normalt. Træet reducerer bare mængden af ​​frugt, de bærer, for med succes at modne dem, der er tilbage. Det er dog vilkårligt, hvilken frugt den slipper, så det er en god idé selektivt at fjerne den mindste frugt på denne tid af året, før træet gør det for dig.

Reducer hver klynge på en udløber til kun to frugter, der ikke rører hinanden. Ikke alene vil disse vokse og modnes bedre som et resultat, men også risikoen for at beskadige grenene på grund af frugtens vægt senere på året er stærkt reduceret. Med al frugt, der skal spises frem for juice, er kvalitet meget vigtigere end kvantitet. Du kan altid købe gennemsnitlige æbler, men hvis du dyrker dem selv, bør du altid sigte efter, at de er så gode som muligt.

Forlæng rosernes blomstringsperiode

At fjerne visne blomsterknopper på roser er virkelig det hele værd og bør gøres mindst en gang om ugen – og helst dagligt – midt på sommeren.

Når du fjerne blomsterknopper, stimulerer du planten og dermed friske sideskud, som får nye blomsterknopper og derfor forlænger blomstringsperioden. Det stopper også plantens udvikling af frø og øger dermed chancen for gentagen blomstring.

Hækklipning
Traditionelt skal hækken klippes 1 gang årligt, før Sct. Hans. Aften.

En del vælger dog at klippe 2 gange årligt og vente til august med første gang og sidst i september med anden gang, mest for fugleungerne er fløjet i august.

Alt for mange hække er for høje eller for brede. De høje hække er anstrengende at klippe, og kræver stige eller platform at stå på. De brede fylder bare meget, er svære at klippe og risikerer at vælte. En passende størrelse på en hæk i et almindeligt villakvarter er cirka 160-170 cm høj. En hæk i den størrelse orden er nem at klippe, og toppen kan klippes uden stige. Selv om den bliver klippet ned til 160-170 cm højde, vil gennemsnitshøjden hen over året være 180 cm.

Hækken bør klippes i A-form, så den er smallest for oven og bredest for neden. En passende bredde er 70 cm for neden og 50 cm bred for oven. A-formen er vigtig, da det giver lys og luft til de nederste grene, så hækken bliver tæt i bunden.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv