August

August er en fantastisk tid på året som bærer vægten af sommeren og vinterens frø. En stor del af haven er ved at blive fuldført med blomster, frugter og grøntsager, der alle modnes og får en fyldig kvalitet, som ikke kan sammenlignes.

August er også måneden hvor det er ”safe” at klippe alle hække i ønsket størrelse og form. Beskæring giver også genvækst og ny energi til planten.
Alt det lange græs kan klippes og opsamles for, at efterfølgende holdes kortklippet. Dette forvandler enge og er en vigtig del af at opmuntre vilde blomster.

Hækklipning

Det er sikkert nu at klippe hæk i vidende om, at langt de fleste rugende fugle er fløjet.
Alt for mange hække er for høje eller for brede. De høje hække er anstrengende at klippe, og kræver stige eller platform at stå på. De brede fylder bare meget, er svære at klippe og risikerer at vælte. En passende størrelse på en hæk i et almindeligt villakvarter er cirka 160-170 cm høj. En hæk i den størrelse orden er nem at klippe, og toppen kan klippes uden stige. Selv om den bliver klippet ned til 160-170 cm højde, vil gennemsnitshøjden hen over året være 180 cm.

Hækken bør klippes i A-form, så den er smallest for oven og bredest for neden. En passende bredde er 70 cm for neden og 50 cm bred for oven. A-formen er vigtig, da det giver lys og luft til de nederste grene, så hækken bliver tæt i bunden.

Tomathøst

Drivhuset bugner med tomater på dette tidspunkt, men for at dine planter forsat giver tomater, skal i gang med at pleje dem.

Først skal du fjerne den nederste halvdel af bladene på hver plante. Dette vil lukke lys og luft ind, så de voksende frugter får mere sol, og også den ekstra ventilation vil mindske risikoen for sygdom. Denne proces kan fortsættes ugentligt, indtil der overhovedet ikke er nogen blade tilbage.

Reducer vandingen, medmindre det er meget varmt for at undgå, at frugten flækker, men fortsæt med en ugentlig gødning med almindelig eller økologisk drivhusgødning, eller hvis du kan lave det, hjemmelavet tanggødning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv